Політика
5 серпня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ вимагає створити у ВР профільний Комітет з питань Донбасу
Відповідна петиція зареєстрована на сайті Верховної Ради, і ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ закликає політичні партії, обраних народних депутатів і громадян України її підтримати.
news-image

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ вимагає створити профільний Комітет з питань комплексного вирішення проблем Донецької і Луганської областей у Верховній Раді ІХ скликання. Про це стало відомо із заяви партії, яке розміщене на офіційному сайті політичної сили, пише «Є!».

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Верховної Ради, і ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ закликає політичні партії, обраних народних депутатів і громадян України її підтримати.

«На сході нашої країни шостий рік триває збройний конфлікт. Попередня влада не зробила нічого, щоб його припинити. Сьогодні парламент як верховний інститут представницької влади може і повинен виступити ініціатором розробки законів, необхідних для політичного врегулювання конфлікту і повернення країни до мирного життя. Їх перелік зафіксований в Мінських угодах, підтриманих резолюцією Ради Безпеки ООН №2202 від 17 лютого 2015 року, і добре всім відомий. Це Закон про особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької та Луганської областей, Закон про амністію, Закон про особливості виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей, а також Закон про автономний статус для цих територій», - йдеться в заяві.

У партії вважають, що політики повинні проявити відповідальність за громадян України, за людей, що живуть по обидва боки від лінії розмежування.

«Жителі Донбасу щодня наражаються на ризики для життя, стикаються з цілою низкою гуманітарних і соціальних проблем - зруйновані житло і інфраструктура, перебої в роботі систем життєзабезпечення, відсутність роботи, соціального захисту, доступного і якісного медобслуговування. Наш обов'язок допомогти їм у вирішенні цих проблем», - вважає керівництво партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ».

Діяльність профільного Комітету Верховної Ради сприятиме координації роботи різних органів влади, місцевих адміністрацій з тим, щоб сприяти реінтеграції тимчасово непідконтрольних територій, налагодити відновлення постраждалого від бойових дій регіону і забезпечити першочергові потреби його жителів.

«Ми готові активно включитися в роботу цього комітету і делегувати свого представника в його керівництво. ОПОЗІЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ звертається до обраних народних депутатів України, представників політичних партій у Верховній Раді IX скликання із закликом відгукнутися на цю вимогу суспільства. Ми не маємо права повернутися на шлях попередників і продовжувати вести країну по дорозі війни, злиднів і розрухи. Сприяти мирному врегулюванню конфлікту, забезпечити життя наших громадян по обидва боки лінії розмежування і відновити мир в Україні - це бажання виборців, і ми не маємо права обдурити їх довіру!», - підсумували в ОПОЗИЦІЙНІЙ ПЛАТФОРМІ - ЗА ЖИТТЯ.

Читайте також:«Я винен»: Порошенко назвав свої помилки на посту президента