Нацкомісія позапланово перевірить облгази Фірташа через додаткові нарахування в платіжках
Необхідність повторно перевірити облгази викликана надходженням до нацкомісії численних звернень побутових споживачів щодо здійснення вищепереліченими компаніями донарахувань обсягів природного газу, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов.
news-image

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКП) повторно проведе позапланові перевірки 19 газорозподільних компаній бізнесмена Дмитра Фірташа. Про це повідомляється на сайті НКРЕКП, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Зокрема, позапланові перевірки стосуватимуться таких компаній як "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Дніпрогаз", "Дніпропетровськгаз", "Житомиргаз", "Закарпатгаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз","Київоблгаз", "Криворіжгаз", "Львівгаз", "Миколаївгаз", "Рівнегаз", "Сумигаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз", "Хмельницькгаз", "Чернівцігаз", "Чернігівгаз". 

Зазначається, що необхідність повторно перевірити облгази викликана надходженням до нацкомісії численних звернень побутових споживачів щодо здійснення вищепереліченими компаніями донарахувань обсягів природного газу, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) просить дозволити позапланову перевірку роботи 30 облгазів в режимі добового балансування.

19 березня завершились перевірки Вінницягаз, Волиньгаз, Київоблгаз, які фігурують у "справі коефіцієнтів". ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз" та ПАТ "Харківгаз" оштрафували на 850 тис. грн кожен за приведення поставлених обсягів газу до стандартних умов.

Після цього НКРЕКП наклала штраф на “Запоріжгаз”, “Чернівцігаз”, “Львівгаз” та “Чернігівгаз” та зобов'язала зробити перерахунок всім споживачам до 18 квітня. Комісія оштрафувала вже 11 облгазів за "домальований" у платіжках газ.

Читайте також:В Іспанії чоловік викинув в ущелину холодильник, поліція змусила витягнути його звідти