Політика
8 серпня 2019
«Тільки через референдум»: В ОПОЗИЦІЙНІЙ ПЛАТФОРМІ - ЗА ЖИТТЯ заявили про неприпустимість відкриття ринку землі
На думку опозиціонерів, відкриття ринку землі в умовах слабкої вітчизняної економіки і низького рівня життя людей, є злочином.
news-image

Анонсований Президентом України Володимиром Зеленським запуск ринку землі з 2020 року є яскравим свідченням справжніх намірів, пріоритетів і підходів нової влади.

Таку заяву зробила ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ на своєму офіційному сайті, пише «Є!».

«Команда нового президента так і не представила чіткого плану розвитку економіки і відродження вітчизняної промисловості. Замість цього ми бачимо лише заяви про необхідність продати те, що вдалося зберегти у власності українського народу, в тому числі і головне природне багатство - сільськогосподарську землю. Примітно, що заяву про це було зроблено за кордоном, що явно демонструє, де «слуги народу» розраховують знайти покупців на народну власність», - відзначили в партії.

На думку опозиціонерів, відкриття ринку землі в умовах слабкої вітчизняної економіки і низького рівня життя людей, є злочином. Крім того, заявили в політичній силі, таке рішення повинно прийматися тільки за результатом загальнонаціонального референдуму.

«Відкриття ринку землі може статися тільки після загальнонаціонального референдуму. Це наша принципова позиція. Ніяка влада не має права самостійно приймати такі рішення», - йдеться в заяві.

Крім того, в партії розкритикували пропозицію Володимира Зеленського легалізувати гральний бізнес в Україні.

«Такі пропозиції викликають подив. Специфічне представлення нової влади про шляхи розвитку економіки має дуже мало спільного з тим, що дійсно потрібно зробити для підвищення добробуту громадян. Розпродаж землі під акомпанемент гральних розваг в дорогих готелях - явно не цього хотіли українці, коли відправляли на звалище історії попередній режим», - вважають в ОПОЗИЦІЙНІЙ ПЛАТФОРМІ - ЗА ЖИТТЯ.

Представники політичної сили відзначили, що в даних умовах необхідно зосередитися на реальному розвитку економічного сектора, а не на «сумнівних експериментах».

«ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ не допустить бездумного відкриття ринку землі. Ми будемо боротися проти прийняття рішень такої колосальної важливості без урахування думки українських громадян. Також ми будемо ініціювати кроки і вносити пропозиції, спрямовані на реальний розвиток економіки - у країни просто немає часу на різного роду сумнівні «експерименти». Ми не дозволимо поставити країну на кін. Україна обов'язково буде демократичною, правовою і економічно потужною державою», - підсумували в партії.

Читайте також:Поплавський: В Україні 3,5 млн гектарів землі знаходиться в тіні і працює великий чорний ринок