Мобільні оператори прийшли до консенсусу, що дозволить покрити 4G всю Україну
"Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell домовилися про перерозподіл радіочастот в діапазоні 900 МГц для забезпечення ефективного використання радіочастот кожним.
news-image

Мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell домовилися про перерозподіл радіочастот в діапазоні 900 МГц для забезпечення ефективного використання радіочастот кожним.

Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Наступним етапом буде узгодження регіонального розподілу радіочастот і надання на розгляд та затвердження на державному рівні.

"Ми продовжуємо роботу над зменшенням цифрового розриву і очікуємо, що вже протягом 1,5 року оператори зможуть розвинути мережі, щоб вони забезпечували доступ до 4G майже для 100% населення України, незалежно від місця проживання", - зазначає BRDO.

Рекомендуємо почитати: 4G в селах і на автодорогах: коли чекати і хто запустить

У липні Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку, рекомендувала компаніям "Київстар" та "Інтертелеком" в найближчий місяць подати заяву про зменшення їхніх частот в діапазоні 800-900 МГц.

За підсумками 2018 року доходи українських операторів від надання інтернет-послугвперше перевищили доходи від голосового зв'язку.

В Україні продовжують упроваджувати 4G. Так, 12 березня стало відомо про черговий тендер на впровадження цього зв’язку.

Водночас у США вже запускають першу загальнодоступну мережу 5G.

Читайте також:Історія про допомогу Президента України дідусеві виявилася фейком (фото)