В Укрзалізниці хочуть збільшити ціни на пасажирські квитки
У компанії скаржаться на збитки.
news-image

Укрзалізниця проситиме державу збільшити рівень цін на пасажирські квитки до рівня собівартості пасажирських перевезень через те, що компанія отримує збитки від пасажирських перевезень. Про це повідомив голова Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв’ю «УНІАН», передає «Є!»

З цим потрібно щось робити. Тому ми піднімаємо питання на рівень держави — нам потрібно переходити на модель договору з публічних послуг. Це означає, що Укрзалізниця повинна надавати послуги державі не нижче собівартості, що дозволить збільшити парк і зробити послугу з перевезень беззбитковою для компанії», — повідомив Кравцов.

Водночас Кравцов визнав, що Укрзалізниця не може самостійно задовольнити попит на залізничні перевезення попри те, що щороку збільшує обсяги пасажирських перевезень. Такі перевезення, навіть попри високий попит, залишаються збитковими для компанії.

Зменшувати збитковість пасажирських перевезень Укрзалізниця планує шляхом підвищення ефективності витрат.

Маємо велике поле для оптимізації фонду заробітної плати та підвищення продуктивності праці. Бачимо в цьому одне з ключових джерел покращення операційної діяльності компанії», — повідомив Кравцов.

Раніше в УЗ повідомляли, що пасажирські перевезення завдають компанії збитків у розмірі 10 мільярдів гривень щороку, пише Громадське.

Читайте також: Укрзалізниця закупила вишиванки та рушники по 4 тисячі за одиницю