Новий фуд-тренд: що таке штучне м’ясо
Експерти запевняють, що до 2100 року людство повністю перейде на штучне м'ясо.
news-image

Інколи нам усім кортить поласувати фаст-фудом. Адже бургер зі соковитим м’ясом, ароматним сиром, маринованою цибулею та хрумким листям салату – справжня насолода, пише «Є!» з посиланням на Космо.

А тепер уяви, що ти ласуєш улюбленою стравою без думок про те, що набереш зайві кілограми. Тепер це можливо, завдяки фаршу рослинного походження.

Відомі компанії Beyond Meat та Impossible Foods вже протягом десяти років вдосконалюють смак штучного м’яса. Вони також пропонують цю страву гостям ресторанів. Але новому суперфуду пророчать ще успішніше майбутнє.

В оновлений смак м’яса від Beyond Meat вже вклали мільйони Білл Гейтс та найбільший виробник яловичини у світі Tyson Foods. Експерти запевняють, що до 2100 року людство повністю перейде на штучне м'ясо.

Склад такого м'яса нагадує рецепт вегетаріанського салату. У фарші є гороховий білок, вода, кокосова олія, сіль, оцет, крохмаль, дріжджі та буряковий сік. За словами творців, котлета зі штучного м'яса має таку ж харчову цінність, як і звичайна. Beyond Meat заявляють, що їхній продукт орієнтований не на вегетаріанців, а людей, які звикли харчуватися класичним м'ясом. Таким чином, вони прагнуть покращити стан здоров’я людей і зберегти природні ресурси планети.

Що ж залишається вірити, що новий продукт вже скоро замінить нам звичайне м'ясо з точки зору смакової і харчової цінностей. А окрім цього, стане надійним рятівником планети від екологічної катастрофи. 

Читайте також:За останні п'ять років українці стали харчуватися здоровіше