Політика
16 серпня 2019
Порошенко буде довічно користуватися послугами держохорони
У відомстві засекретили кількість охоронців екс-президента.
news-image

П'ятий президент України Петро Порошенко буде довічно охоронятися Службою державної охорони.

Про це повідомили в Управлінні держохорони, передає «Є!» з посиланням на Дзеркало Тижня.

"Згідно із законом "Про охорону органів державної влади та посадових осіб" Президент України після припинення повноважень забезпечується державною охороною довічно, якщо тільки він не був усунений з поста в порядку імпічменту", - йдеться у відповіді.

Також повідомляється, що УДО засекретило інформацію про те, на яких автомобілях пересувається Порошенко і скільки у його охорони автомобілів, а також про те, скільки у нього охоронців.

Як відомо, Порошенко призначив главу своєї охорони Юрія Федорова заступником начальника військової розвідки. Однак через місяць його звільнили.

Екс-президенти отримують довічне забезпечення, яке прирівнюється до 22 прожиткових мінімумів. Крім того, держава оплачує екс-президентам послуги двох помічників і одного радника.

Приміром, у Леоніда Кучми залишився автомобіль Mercedes Benz, без водія, у екс-президента Віктора Ющенка залишився після президентського терміну автопарк, три водія, кухар, покоївки, офіціанти і довічне грошове забезпечення.

У Леоніда Кравчука крім депутатської пенсії в 18 тисяч гривень не залишилося ні автомобіля, ні покоївки. Однак на помічників Кравчука з бюджету в 2015 році було витрачено більше 300 тисяч гривень.