Світ
21 лютого 2015
Інвестори з Європи переключилися з Росії на Туреччину
Президент країни Реджеп Тайіп Ердоган заохочує збільшення державних витрат на такі проекти, як будівництво лікарень і доступного житла
news-image

Кредитний ринок Туреччини може відновитися в 2015 році після торішнього спаду завдяки попиту на фінансування інфраструктурних проектів і поглинань, а також інтересу з боку інвесторів, які шукають альтернативу Росії через санкції. Як передає ЦТС, цього року турецькі банки можуть збільшити запозичення на 18% - до $ 20 млрд, заявив голова управління синдикованих позик по Європі в Standard Chartered Plc хиренну Сінгарай. Обсяг синдикованих кредитів, залучених фінансовими установами та компаніями реального сектора Туреччини, в 2014 році скоротився приблизно на 35%, до $ 30 млрд, передає Є! Єдність.інфо

Президент країни Реджеп Тайіп Ердоган заохочує збільшення державних витрат на такі проекти, як будівництво лікарень і доступного житла, аеропортів і платних доріг, прагнучи перетворити Туреччину в одну з 10 найбільших економік світу до 2023 року, коли святкуватиметься сторіччя з дня заснування республіки. Це відкриває нові можливості для європейських банків, які через санкції були змушені скоротити інвестиції в РФ.

"Після того, як Росія зникла з поля зору, інвестори з Європи кинулися на турецький ринок, - сказав в інтерв'ю Bloomberg заступник генерального директора турецького підрозділу HSBC Holding Plc і керівник по банкінгу та фінансуванню Хулуси Хорозоглу. - Туреччина залишається хорошим ринком з точки зору інвесторів , орієнтованих на країни, що розвиваються ".

Одним з найбільших кредитних проектів в Туреччині буде залучення фінансування на будівництво третього аеропорту в Стамбулі в розмірі 4,5 млрд евро.Об'ем інфраструктурних проектів, запланованих в Туреччині на найближче десятиліття, перевищує $ 350 млрд, або $ 35 млрд на рік, заявив директор промислової групи Loan Market Association Ніколас Войзі.

Читайте також: В Анкарі на маршруті кортежу президента Туреччини сталися два вибухи