Україна
20 серпня 2019
Населення України скоротилося до 41,8 млн осіб
На 100 померлих українців припадає всього 49 новонароджених.
news-image

Чисельність населення України за підсумками першого півріччя 2019 року скоротилася до 42,01 млн. чоловік. Такі дані наводить Державна служба статистики у звіті, пише «Є!» з посиланням на ubr.ua.

При цьому, уточнюють у відомстві, українців, які проживають в країні постійно (не виїжджали з країни більше ніж на рік) і того менше - всього 41,84 мільйона.

Для порівняння, рівно рік тому цей показник був на 260 тис. осіб більше. Тільки за червень населення країни скоротилося на 20,7 тис. осіб.

Україні гостро не вистачає робочих рук - всі хочуть бути міністрами.

Головна причина негативної демографії полягає в перевищенні смертності над народжуваністю. У Держстаті підрахували, що на 100 померлих українців припадає всього 49 новонароджених.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року в країні прискорився міграційний приріст населення. Якщо в січні-червні 2018 го чистий приплив за рахунок міграції становив 11,2 тис. осіб, то в першому півріччі 2019-го він прискорився до 11,6 тис.

Слід зазначити, що наведені відомством показники є розрахунковими. І спираються вони на перепис населення, проведений ще в 2001 році. Повноцінний підрахунок населення країни влада має намір провести тільки в кінці 2020 року, попередньо (нинішньою зимою), випробувавши технологію на двох пілотних регіонах.

Читайте також:У нас не може бути якоїсь однієї культури, - Разумков