Зниження цін на електроенергію дасть економіці України 18 мільярдів, — Герус
Відбудеться зниження тарифів для всіх непобутових споживачів на 21 коп/кВт-год, це зниження тарифу на 10-11%.
news-image

Внесені Кабінетом міністрів зміни до положення про покладання спеціальних зобов'язань дозволить знизити ціни на електроенергію для непобутових споживачів на 10-11% з 1 вересня.

Про це написав представник президента в уряді Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

"Відбудеться зниження тарифів для всіх непобутових споживачів на 21 коп/кВт-год, це зниження тарифу на 10-11%. Непобутові споживачі - це школи, дитячі садки, лікарні, військові частини, водоканали, кафе, перукарні, малі, середні та великі заводи. Для всіх на 21 коп. В цілому таке рішення повертає в економіку близько 18 млрд грн на рік", - написав він.

Герус уточнив, що з 1 жовтня заплановано ще одне зниження тарифів, а паралельно буде йти процес розробки і впровадження більш ефективних механізмів, які можуть бути запущені в кінці цього року.

Він нагадав, що спецзобов’язання покладені тільки на держкомпанії, запропонувавши регулятору підключити до них і приватні компанії, які, на його думку, також повинні брати участь у вирішенні проблем нового ринку.

Як повідомлялося, команда президента готує три рішення, які мають сумарно призвести до пониження вартості електроенергії для промисловості на 20%.

Читайте також:Ціну на електроенергію для неприбуткових споживачів можна знизити на 20%, — Герус