Політика
22 серпня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ наполягає на дотриманні регламенту при обранні керівництва комітетів ВР
Закріплення за опозиційними парламентськими фракціями контрольних функцій є загальноприйнятим у цивілізованому світі механізмом здійснення демократії.
news-image

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ наполягає на тому, щоб процес формування робочих органів Верховної Ради України та обрання їх керівного складу здійснювався виключно в законному руслі.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті партії, пише «Є!».

Закріплення за опозиційними парламентськими фракціями контрольних функцій є загальноприйнятим у цивілізованому світі механізмом здійснення демократії, а обрання представників опозиції на керівні посади в парламентських комітетах - не тільки умова забезпечення прав опозиції, а й данина демократичним традиціям парламентаризму», - сказано в заяві партії.

У політсилі нагадали, що питання формування робочих органів Верховної Ради і обрання їх керівного складу врегульовані чинним законодавством України. 

Ці норми прямо надають нашій партії право отримати в сферу відповідальності посади трьох голів парламентських комітетів, трьох перших заступників голів, шести заступників і трьох секретарів комітетів відповідно», - наполягають в партії.

В ОПОЗИЦІЙНІЙ ПЛАТФОРМІ - ЗА ЖИТТЯ впевнені, що участь її народних депутатів у керівному складі комітетів дозволить забезпечити ефективну реалізацію функцій парламентської опозиції і парламентського контролю за діяльністю виконавчої влади, зміцнення демократії та парламентаризму в Україні.

Будь-який інший принцип розподілу керівних посад в комітетах Верховної Ради буде продовженням ганебної практики, що проводилася режимом Порошенко, зловживанням владою і порушенням законів України, які підлягають відповідному оскарженню», - йдеться в заяві політичної сили.

Відповідне звернення представників ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ внесли на розгляд на засідання підготовчої депутатської групи з організації роботи Верховної Ради України IХ скликання. 

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ наполягає на необхідності невідкладного прийняття Закону України «Про опозиції», який так і не був прийнятий за п'ять років злочинного режиму Порошенко. Крім того, виходячи з надзвичайної важливості питання відновлення миру на Донбасі і вкрай складній ситуації, яка там склалася, ми продовжуємо наполягати на створенні окремого парламентського комітету з питань комплексного вирішення проблем Донецької та Луганської областей», - сказано в заяві.

Читайте також:На Одещині жінка скуповувала голоси виборців: їй загрожує до 7 років за ґратами