Не всі українці зможуть купити газ на зиму за літніми цінами
Українці, які отримують субсидію, не зможуть скористатися послугою «Газовий запас» і закупити газ за низькою літньою ціною.
news-image

Українці, які отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, не зможуть скористатися послугою «Газовий запас» і закупити газ за низькою літньою ціною для використання його в опалювальний сезон, пише «Є!» з посиланням на УНІАН

Про це сказав виконавчий директор Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Ті, хто отримують субсидії, й надалі отримуватимуть субсидії. І цей "газовий запас" розрахований, очевидно, не на них. Але є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії. Для таких споживачів був запропонований такий продукт, коли вони платять за поточною ціною», - сказав він.

За словами Вітренка, таким чином, ця платоспроможна категорія громадян взимку матиме газ, який вони купили за літньою, нижчою ціною.

Ми не очікуємо якусь значну суму, ці гроші йдуть не напряму, а через облгазбути. І ще питання, наскільки облгазбути оплатять ці гроші «Нафтогазу»? Просто інтереси споживачів важливі самі по собі», - додав він.

21 серпня «Нафтогаз України» запустив новий продукт «Газовий запас» і пропонує побутовим споживачам купити газ у вересні за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Так, побутовий споживач зможе закупити до 25 тис. куб. м газу за ціною 4874,42 грн за тис. куб. м. Скористатися пропозицією можна буде до 25 вересня.

Читайте також:«Нафтогаз» пропонує населенню закупити газ на зиму за літньою ціною