Події
27 серпня 2019
Політв’язня Бекірова відпустили із СІЗО в анексованому Криму
Едема Бекірова, незаконно обвинуваченого в обороті вибухових речовин і боєприпасів, відпустили під зобов'язання про явку в суд.
news-image

Підконтрольний Кремлю Центральний райсуд Сімферополя змінив запобіжний захід тяжкохворому кримськотатарському активісту Едему Бекірову, незаконно обвинуваченому в обороті вибухових речовин та боєприпасів, і відпустив його із СІЗО під зобов'язання про явку в суд.

Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк, пише «Є!» з посиланням на УНІАН

За його словами, Бекіров провів в ув'язненні 258 днів. 

12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом. Його звинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових набоїв. У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт та операцію на серці.

Дочка активіста й адвокати не раз заявляли про погіршення стану його здоров'я. Європейський суд з прав людини зобов'язав владу РФ негайно помістити Бекірова в лікарню, а також забезпечити його медичне обстеження. 12 червня ФСБ РФ завершила слідство у справі Бекірова.

Він не визнав вину і повністю підтвердив свої показання, дані під час слідства, а також уточнив по годинах та по датах, з ким і де перебував тоді, коли нібито "передавав вибухівку і боєприпаси".

8 серпня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму, незважаючи на доводи адвокатів про те, що Бекіров через тяжкий стан здоров'я не зможе переховуватися від слідства, ухвалив рішення продовжити йому арешт до 11 жовтня.

Читайте також:У РФ вважають безглуздою заяву Зеленського про умови її повернення у «Велику вісімку»