Політика
27 серпня 2019
Стефанчук озвучив плани щодо депутатської недоторканності
У Слузі народу планують прийняти рішення вже у вересні.
news-image

Представник президента в парламенті Руслан Стефанчук підтвердив інформацію ЗМІ про те, що питання скасування депутатської недоторканності повинні вирішити вже у вересні, повідомляє 112 Україна, передає «Є!»

Ми налаштовані провести його максимально швидко. Якщо не буде опору з боку інших фракцій, і я дуже сподіваюся, що все це декларували протягом 28 років. Я дуже сподіваюся, що якщо ми всі об'єднаємося навколо цього законопроекту, це буде той проект, який вперше зможе об'єднати ВРУ", - сказав Стефанчук.

Він висловив надію, що законопроект підтримають інші фракції.

Я, знову ж таки, глибоко переконаний, що дайте можливість нам - ми 29 (серпня, - ред.), я думаю, проведемо перше голосування, а вже на початку вересня постараємося зробити те, що не могли зробити в Україні за 28 років", - заявив Стефанчук.

За його словами, висновок Конституційного суду щодо документа дозволяє голосувати за нього, щоб "попередньо підтримати" і ще раз - щоб остаточно внести зміни в основний закон.

Рішення будь-якого суду - це резолютивна частина. В резолютивній частині рішення Конституційного суду жодних зауважень щодо проекту №7203 немає, і тому ми зі спокійною душею виносимо його на нормальну парламентську процедуру голосування", - зазначив Стефанчук.
Читайте також: 100 днів президента: у Зеленського повідомили, коли чекати справжніх перемог