Події
28 серпня 2019
Зеленський підтвердив намір відкрити ринок землі — Світовий банк
Нова влада України планує відкрити ринок землі вже наступного року.
news-image

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Групи Світового банку підтвердив намір провести земельну реформу та демонополізувати економіку. Про це написав президент Групи Світового банку Девід Малпасс у статті для Financial Times, повідомляє Офіс Президента, передає «Є!»

Під час нашої зустрічі президент Зеленський підтвердив прагнення реалізувати кілька ключових заходів, спрямованих на зростання: провести земельну реформу, відмежувати володіння транзитними активами від НАК "Нафтогаз України", демонополізувати економіку та державні підприємства й поважати незалежність центрального банку", - написав Малпасс, додавши, що має намір згадувати про ці обіцянки під час зустрічей на саміті "Великої сімки".

Також Малпасс підкреслив, що у газовій галузі України панує вертикально інтегрована державна монополія. 

Країна зобов'язалася здійснити розмежування володіння потужностями з транзиту та видобування газу до 1 січня 2020 року", - нагадав він.

Ще однією проблемою він вважає те, що "державі належить понад половина банківського сектору; при цьому частка непрацюючих кредитів перевищує 50%".

А мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення підриває надійність володіння землею та перешкоджає використанню землі як забезпечення для доступу до кредитних ресурсів", - заявив Малпасс.

Нагадуємо, нова влада України планує відкрити ринок землі уже наступного року, провівши до кінця 2019 року земельну реформу.

Читайте також: Якщо «слуги народу» будуть бл#дувати, їх розпустять через рік - Коломойський