Суспільство
28 серпня 2019
Супрун відреагувала тарганами на повернення Богатирьової
Вчора Раїса Богатирьова повернулася в Україну й відразу була затримана поліцією.
news-image

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відреагувала на повернення в Україну колишньої очільниці Міністерства охорони здоров’я Раїси Богатирьової картинкою з іронічними тарганами. Допис з’явився на сторінці Супрун у Facebook, передає «Є!»

При цьому вона поділилася, як колеги в МОЗ "постійно розповідали історії про роботу Богатирьової, як вона ніколи не покидала свій комплекс кабінетів міністра", тоді як інша частина міністерства була зі старими туалетами й пошарпаними стінами.

Супрун також нагадала про низку корупційних схем Богатирьової на посаді міністра МОЗ.

Її підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Від слідства Богатирьова переховувалася протягом п’яти років. Але вчора вона вирішила повернутися в Україну і була затримана. Скоріш за все, скоро вона вийде на волю", – написала Супрун.

За словами в.о. міністра, останні три роки команду МОЗу постійно атакують прихильники Богатирьової, котрі за її часів мали можливість впливати на призначення, закупівлі чи сидіти поруч з посадовцем.

Повернення Богатирьової до України є сигналом про початок нового етапу боротьби за здоров’я та безпеку українців. Її послідовники та партнери нікуди навіть не виїздили й останні роки займались саботажем системних зміни у сфері, де вони звикли про все “домовлятися", – зазначила Супрун, проілюструвавши корупціонерів картинкою із тарганами.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Богатирьову оголосили у розшук в Україні за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів і медичного обладнання. З січня 2015 року екс-міністр перебувала у міжнародному розшуку Інтерполу. Печерський суд Києва заочно обрав Богатирьовій запобіжний захід у вигляді арешту.

У вересні 2016 року директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що Інтерпол відмовився від розшуку Богатирьової, "оскільки вони нібито вбачають у переслідуванні політику", пише УНІАН.

Вчора, 27 серпня, Раїса Богатирьова повернулася в Україну й відразу була затримана поліцією.