Політика
30 серпня 2019
Прем’єр-міністр пояснив, чому Авакова лишили в новому уряді
Гончарук зазначив, що Аваков зробив багато хорошого для країни, проте він "великий бізнесмен, який має свої інтереси".
news-image

Новобраний прем'єр-міністр Олексій Гончарук каже, що рішення залишити в складі уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова було одним із найскладніших, однак очільнику МВС "окреслили червоні лінії", за які не можна переступати. Про це сказав в інтерв'ю журналістам 30 липня, передає «Є!» із посиланням на УП.

Рішення по Авакову дискутується і є складним. Але справа, якою я і моя команда займається, узагалі не має простих рішень. Єдине що я можу сказати: ми дуже чітко окреслили червоні лінії, поговорили серйозно", – запевняє Гончарук.

На прохання висловити власну думку щодо фігури Авакова прем’єр сказав:

Я вважаю, що Аваков зробив багато хорошого для країни в певний період часу. Водночас є багато підстав вважати, що він великий бізнесмен, який має певні свої інтереси".

Гончарук поспішив повторити свою обіцянку, що в новому уряді "красти не будуть".

Якщо преса, громадянське суспільство будуть мати дуже конкретні претензії, ми з президентом домовились: перша серйозна підстава вважати, що модель поведінки неприпустима, і будь-яка людина (не тільки Аваков) – має піти", – наголосив прем’єр.

Серед мотивації, яка сприяла втриманню глави МВС на посаді, Гончарук вказав забезпечення чесних виборів та те, що "в країні – війна".

В умовах війни ця людина відповідає за найбільший безпековий блок, в уряді, який досить молодий, багато людей не мають додаткового досвіду… За сукупністю всіх плюсів і мінусів команда прийняла рішення залишити пана Авакова в складі уряду".

Гончарук, однак, запевнив, що Аваков "не є незамінним" та висловив невдоволення темпами реформи поліції

Одна з тих реформ, яка не відбулася, - це реформа поліції. "Патрулька" була… й далі вона не пішла. Реформу кримінальної поліції треба продовжувати", – сказав прем’єр-міністр.

Гончарук повідомив, що планує наступного тижні зустрітися з Аваковим і "глибоко поговорити на цю тему".

Читайте також: Аваков тимчасово залишається на посаді глави МВС