Політика
31 серпня 2019
Бойко: Уряд повинен укласти контракт на транзит газу, що дозволить знизити його ціну на 25%
Одним із пріоритетів роботи уряду має стати укладення нового контракту на транзит газу з Росією
news-image

Про це співголова фракції «Опозиційна Платформа - За Життя» Юрій Бойко заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» в п'ятницю, 30 серпня, пише «Є!» 

Позицію по критично важливих питаннях, до яких відноситься питання транзиту газу, необхідно відпрацьовувати вже зараз. І переговори потрібно проводити якомога швидше. Це критично важливо для країни, адже часу залишилося дуже мало (діючий контракт між «Нафтогазом України» і «Газпромом» закінчується 31 грудня 2019 р.- ред.). І потрібно бути готовим до компромісу, оскільки за останні 5 років, ці питання з керівництвом РФ не обговорювалися», - зазначив Юрій Бойко.

Опозиційний політик підкреслив, що українська газотранспортна система є запорукою енергетичної безпеки Євросоюзу, в Європі це розуміють і підтримують якнайшвидше укладення нового контракту на транзит російського газу територією України.

У нас немає іншого виходу, як домовитися про завантаження нашої газотранспортної системи. Всі інші розмови про те, що вона може бути зупинена, в силу різних причин, я вважаю, що це зрада національних інтересів. Вона працювала десятки років, вона давала можливість заробляти бюджету України, вона давала 50 тисяч робочих місць. Це елемент енергетичної безпеки Європи і втратити його через головотяпство керівників, які дивилися, як країну обходили газопроводами - це злочин перед власним народом», - підкреслив Юрій Бойко.

Крім того, він зазначив, що прямі контракти на поставки газу дозволять знизити його вартість для українських споживачів мінімум на 25%.