Політика
2 вересня 2019
Зеленський доручив до 1 грудня передати на приватизацію 500 підприємств
Підприємства продаватимуть через Prozorro.
news-image

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів сформувати перелік стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації. Про це Зеленський заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів в Офісі Президента, повідомляє Укрінформ, передає «Є!»

Прийняти законопроект про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Термін - до 1 жовтня 2019 року. Відповідальні - Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Уряду - сформувати перелік стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації. За конкретний список відповідальні Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов", - сказав Зеленський.

Він також доручив передати до 1 грудня 2019 року близько 500 держпідприємств Фонду державного майна для малої приватизації, для подальшого продажу через Prozorro. Продажі.

Розпочати підготовку великих державних компаній до приватизації із залученням інвестиційних радників. Термін - до 1 грудня 2019 року", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв раніше в. о. голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Віталій Трубаров, велика приватизація може поновитися вже кінця 2019 року, а завершитися — впродовж найближчих п’яти років. Бюджетний розпис, складений у січні відповідно до Державного бюджету на 2019 рік, передбачає 17,1 млрд грн надходжень від приватизації цьогоріч.

Читайте також: До 1 грудня в Україні мають скасувати мораторій на продаж земель, - Зеленський