Політика
3 вересня 2019
Рабінович: Розпродаж української землі стане катастрофою для держави і народу
Вадим Рабінович звернувся до представників нової влади з вимогою провести з цього питання всеукраїнський референдум, який був обіцяний під час виборчої кампанії.
news-image

Відкриття ринку і розпродаж української землі стануть катастрофою для держави.

Таку заяву з трибуни Верховної Ради України зробив народний депутат і співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!» з посиланням на сайт партії.

Є багато питань, які важливо піднімати. Але я хотів би зупинитися на головному: остаточно підтверджена готовність нової влади почати процес продажу української землі. Більш того, вже встановлено термін - до 1 грудня поточного року», - заявив парламентарій.

У своєму виступі Вадим Рабінович також звернувся до представників нової влади з вимогою провести з цього питання всеукраїнський референдум, який був обіцяний під час виборчої кампанії.

По-перше, де ж референдум, без проведення якого ви обіцяли не робити подібних кроків? По-друге, чи розумієте ви - в першу чергу ті, хто зараз сидить в цьому залі, - що в сьогоднішній злиденній і пограбованій Україні землю скуплять аж ніяк не рядові громадяни нашої держави? Більше того, земля - ​​останнє не розграбоване, ще не розкрадене багатство України - перестане бути власністю народу України. А розповіді про те, як ми добре заживемо, продавши свою землю ... - їх я і коментувати не хочу», - додав народний депутат.

Співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ» процитував витяги з 13-й статті Конституції України, де записано, що земля України є об'єктом права власності українського народу, а власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

Це наша Конституція - подобається це комусь чи ні. Тому, перш ніж вводити землю в продаж, «слугам народу» непогано було б порадитися з господарем - українським народом - шляхом проведення всенародного референдуму. Підкреслюю, це саме відповідальне рішення, можливо, за всю історію України. Хочу, щоб всі відчули: багато безглуздих «покращень» з часом можна скасувати, але продаж землі України стане катастрофою!», - підкреслив політик.

Він також звернув увагу на те, що існування держави можливе завдяки ряду життєво важливих речей, зокрема питанню ринку землі, експериментувати з якими не можна.

Земля України є тим, з чим не можна гратися. Тисячу раз, зваживши всі «за» і «проти», усвідомивши всі ризики, можна робити якісь кроки щодо землі. А тим більше, такий крок, як її продажа. Землю України не можна продати - ні під Новий рік, ні під 1 грудня, - її взагалі не можна продавати - це не подарунок до свята!», - підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:Аграрії почали акцію проти продажу землі іноземцям