Економіка та бізнес
4 вересня 2019
Реформа Укрзалізниці може тривати до 4 років залежно від обраної моделі, — голова компанії
2 вересня Володимир Зеленський доручив до кінця 2019 року розробити план реструктуризації Укрзалізниці.
news-image

Процес реструктуризації Укрзалізниці може тривати від одного до чотирьох років залежно від тієї моделі, яку обере уряд.

Про це повідомив голова компанії Євген Кравцов на заході «Європейської бізнес асоціації» 4 вересня, передає «Є!» з посиланням на Громадське.

Було доручення щодо підготовки плану реструктуризації Укрзалізниці. Ми зі свого боку повністю включилися в цей процес. Ми вже запропонували на попередніх обговореннях з міністром (інфраструктури — ред.) можливий сценарій роботи з реструктуризації. Залежно від того, яку модель оберуть у міністерстві та уряді, ми очікуємо, що цей процес триватиме від одного до трьох-чотирьох років», — повідомив Кравцов.

Він додав, що у ході реформи залізниці УЗ буде повністю орієнтуватися на позицію уряду.

2 вересня Володимир Зеленський доручив до кінця 2019 року розробити план реструктуризації Укрзалізниці.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пропонував розділити Укрзалізницю на 3 компанії, 2 з яких приватизувати. У державній власності, відповідно до задуму прем'єра, має залишитися лише залізничне полотно.

Напередодні голова Укрзалізниці Євген Кравцов пропонував продати частину акцій Укрзалізниці приватним компаніям для залучення інвестицій.

Раніше виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, позаштатний радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко в ефірі «Радіо НВ» зазначив, що Укрзалізницю потрібно розділити і продати, залишивши в руках держави «стратегічні речі і не дуже цікаві для бізнесу».

Монстри, які існують, повинні бути вбиті та розчленовані. Я маю на увазі НАК Нафтогаз, Укрзалізницю», — зазначив він.

У відповідь міністр інфраструктури України Володимир Омелян цю ідею розкритикував, зазначивши, що вона «може знищити логістику в Україні».

Голова Укрзалізниці Євген Кравцов повідомляв, що частину Укрзалізниці можуть продати іноземним інвесторам.

Читайте також:Залізниця замовила у Ахметова сталі на 100 мільйонів