Події
5 вересня 2019
Нацрада ухвалила рішення щодо скандального каналу Медведчука: що далі
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne.
news-image

У четвер, 5 вересня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne, пише «Є!» з посиланням на Обозреватель.

Регулятор звернеться до суду, щоб позбавити канал, яким володіє соратник наредпа Віктора Медведчука Тарас Козак, ліцензії, передає пресслужба телеканалу.

За це рішення проголосували всі члени Нацради. Його оголосила виконуюча обов'язки керівника регулятора Ольга Герасим'юк.

Перший пункт рішення ми трохи переформулювали. Тепер він звучить так: "Визнати розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі або ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі ТОВ "Новини 24 години" в період із 06.06.2019 по 08.07.2019 року", – розповіла Герасим'юк.

Зазначається, що NewsOne звинуватили в порушенні абзаців 3 і 4 ч. 2 ст. 6 закону "Про телебачення і радіомовлення", ч. 1 ст. 28 закону "Про інформацію", а також у тому, що NewsOne не виправив свої порушення, які Нацрада зафіксувала в рішенні від 07.02.2019-го та розпорядженні від 12.02.2019 року.

Додамо, що на засіданні комісії були присутні представники громадських активістів, народні депутати Вадим Рабінович і Нестор Шуфрич. Водночас глава комітету Верховної ради з питань свободи слова Шуфрич вже назвав це рішення політично заангажованим і юридично невмотивованим.

NewsOne мав намір провести телеміст під назвою "Треба поговорити" з пропагандистським каналом "Росія 1".

Однак пізніше телеканал раптово скасував телеміст із Росією, який був запланований на 12 липня, заявивши про тиск.

Читайте також:Зеленський поки не зможе призначити свою людину в Нацраду з питань телебачення