Події
5 вересня 2019
У РФ дали 4 роки тюрми волонтеру Котову, який виходив на пікети за українських політв’язнів
Костянтина Котова, який виходив на пікети на підтримку українських політв’язнів і відвідував їх у СІЗО, засудили до 4 років в’язниці
news-image

Таке рішення ухвалив Тверський суд Москви, пише «Є!»  з посиланням на hromadske.ua.

Адвокатка волонтера Марія Ейсмонт заявила, що їм дали обмаль часу на ознайомлення з матеріалами справи та наголосила на тому, що суддя відмовився долучити і досліджувати один з ключових доказів невинуватості Костянтина — відеозапис, на якому видно, як Котов виходить з метро і нічого не скандує, а його без будь-якої причини затримують правоохоронці.

Після оголошення вироку в суді почали скандувати «Ганьба».

Стаття 212 щодо реального ув’язнення за «багаторазове порушення правил проведення публічних заходів» з'явилася в Кримінальному кодексі Росії в 2014 році. Першим, кого засудили за нею, став активіст Ільдар Дадін, він отримав три роки колонії. У 2017 році Конституційний суд трохи «пом'якшив» її. Для застосування статті дії людини повинні «представляти небезпеку для суспільства». Після рішення Конституційного суду так звану «дадінську» статтю не застосовували два роки.

Костянтин Котов неодноразово влаштовував пікети на підтримку українських політв’язнів і моряків, також він носив їм передачі.

Читайте також:Кількість затриманих на мітингу у Москві зросла до майже 830