Події
6 вересня 2019
В Україні заборонили популярне знеболювальне
Рішення прийняла Державна служба України з лікарських засобів.
news-image

В Україні заборонили всі серії препарату Німесил, який застосовують як знеболювальний, протизапальний і жарознижувальний засіб. Відповідне рішення прийняла Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Ідеться про Німесил в гранулах для оральної суспензії, 100 мг/2 г в однодозових пакетах, серії 92176, виробництва Laboratori Guidotti SpA, Італія. Зазначається, що через те, що серія 92176 маркована польською мовою і офіційно не ввозилася на територію України, було прийнято рішення заборонити всі серії ліків з цим дозуванням.

Німесил - це нестероїдний протизапальний препарат з розряду сульфонамідів. Застосовується як ефективний знеболювальний, протизапальний та жарознижувальний засіб, дії якого спрямовані на утримання ферменту циклооксигенази, який відповідає за утворення простагландинів.

Нагадаємо, в травні в Україні забороняли дві серії препарату Німесил. Зокрема, йдеться про гранули для оральної суспензії, 100 мг/2 г в однодозових пакетах серій 84857, 83413.

Читайте також: В Іспанії через помилку фармацевтів у 17 дітей виник «синдром перевертня»