Події
7 вересня 2019
До лікарні «Феофанія» привезли 11 звільнених українців (фото)
Зараз звільнених українців розмістили по палатах в різних відділеннях і починають обстеження
news-image

До лікарні "Феофанія" для проведення медичних оглядів привезли 11 українців, які сьогодні в рамках обміну прибули з Росії, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова та Артура Панова привезли для проведення медоглядів та реабілітації.

Разом із ними перебувають їхні родичі. Журналістів на територію клініки не пропускають. Як повідомив кореспондент УНІАН з місця подій, українців привезли в "Феофанію" на автобусі. Їх бурхливо зустрічали пацієнти клініки, фотографувалися на пам'ять, тиснули руки. Олег Сенцов у коментарі УНІАН зазначив, що не потребує лікування, відчуває себе добре і планує виписатися з лікарні. Зараз його оглядають лікарі. Пізніше кореспондент УНІАН повідомив, що Олег Сенцов відмовився від госпіталізації.
фото Ð£ÐÐ†ÐÐПізніше з лікарні до журналістів вийшла Ольга Афанасьєва, мати звільненого з РФ у 2016 році українця Геннадія Афанасьєва, яка протягом останніх років активно займається громадською діяльністю, виступаючи на підтримку українських політв'язнів. 

Розмістили їх зараз усіх по палатах. Двомісні палати, я думаю, що комусь із родичів дозволять на ніч залишитися. Стан у Стаса (Клиха - УНІАН) дуже поганий, про інших поки не знаю, - розповіла вона.

Афанасьєва зазначила, що зараз звільнених українців розмістили по палатах в різних відділеннях і починають обстеження. Панова і Кольченка, за її словами, розмістили в ЛОР-відділенні, а Клиха відвезли до реанімаційного відділення.

Читайте також: До перемоги ще дуже далеко. Перша заява Олега Сенцова після повернення в Україну — повний текст, відео