Суспільство
10 вересня 2019
Надія Савченко шукає роботу
Зараз вона живе на свою останню депутатську зарплату.
news-image

Колишня народна депутатка Надія Савченко заявила 9 вересня в ефірі телеканала NewsOne, що зараз без роботи і живе, витрачаючи свою останню депутатську зарплату, передає «Є!» із посиланням на Гордон. 

Ще на місяць мені вистачає. Тому за цей місяць я намагаюся швидко знайти роботу, щоб не проживати за пенсію мами, заробітки сестри і не брати гроші десь там, де їх по закону брати не можна, але політики беруть", – заявила Савченко.

Вона додала, що людині із судимостями важко знайти роботу в Україні.

Центр зайнятості поки не зміг мені запропонувати посад. Не знаходить комп'ютер нічого... Думаю, це перший випадок в історії України, коли народний депутат звернувся в центр зайнятості... Я думаю, що не кожен роботодавець захоче мати у себе Надію Савченко на роботі... Я звузила коло пошуків, тобто я обмежилася тим, що я хочу ту роботу, яка буде обмежена в контактах із людьми і яка буде більш фізичною. Це те, що мені хочеться просто для душі зараз робити", – продовжила Савченко.

Ведучий програми запитав, чи не планує вона знайти роботу "льотчиком-бомбардувальником".

Хто ж мене з моїми статтями, суд за якими ще не доведений, візьме знову на службу в Збройні сили України й довірить мені літак... із бомбою?.. Це якщо посміятися... А якщо серйозно, то для льотчика потрібно мати відповідний стан здоров'я, а мені його, на жаль, у в'язниці сильно угробили. Я не знаю, чи пройду медкомісію на пілота", – зазначила колишня нардепка.


Нагадаємо, екснардепку підозрюють у підготовці теракту. У ніч із 15-го на 16 квітня Броварський міськрайонний суд Київської області звільнив її та ексглаву "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана з-під варти. За версією слідства, Савченко і Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цієї мети вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком. У серпні Генпрокуратура повідомила про завершення розслідування щодо Савченко і Рубана.

Савченко своєї провини не визнає.

Чи хотіла я підірвати пів Києва? Як у кожної розсудливої людини, у мене з'являються жартівливі бажання. Я хотіла, але не пів Києва, а Верховну Раду", – сказала Савченко у лютому 2019 року.

У липні 2019 року вона обиралася до Верховної Ради в одномандатному окрузі №51 у селищі Зайцевому Донецької області, але не пройшла в парламент: за неї проголосувало вісім осіб – 1,2% виборців.