Політика
11 вересня 2019
Конгрес США може розморозити військову допомогу Україні, незважаючи на рішення Трампа
Розмір допомоги - 250 мільйонів доларів.
news-image

Сенатори від Демократичної та Республіканської партій США припускають, що Конгрес має право самостійно санкціонувати виділення військової допомоги Україні в розмірі 250 мільйонів доларів, незалежно від рішення президента Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на Букви.

Республіканець Рон Джонсон заявив, що якщо Трамп прийме рішення заморозити кошти для України, то в Конгресі можуть прийняти рішення про їх переассігнацію.

Представник Демократичної партії Кріс Мерфі аналогічно висловився на користь надання грошей Україні.

За його словами, українські чиновники не розуміють до кінця американський механізм, згідно з яким гроші заморожені і не можуть надійти до Києва.

Також Джонсон зазначив, що напередодні візиту до України розмовляв з президентом Трампом щодо надання фінансових коштів на оборону, на що американський лідер сказав, що допомагати Україні в цій сфері повинна Європа, а не США.

Україна вперше попросила США продати озброєння через програму продажу Міністерства оборони США.
Раніше в Палаті представників Конгресу США схвалили проекти законів, в яких передбачено близько 700 млн доларів для підтримки України.
Конгрес США затвердив весь пакет допомоги з безпеки на суму 250 млн доларів, який повинен бути наданий Україні в 2019 році по лінії Пентагону з ціллю посилення національної безпеки і оборони.

Читайте також: Впливові конгресмени закликали адміністрацію Трампа надати допомогу Україні без затримок