Події
11 вересня 2019
У Франції засудили українських моряків до тюремних термінів
Моряки отримали терміни від 5 до 8 років
news-image

Моряків засудили до ув'язнення на терміни від 5 до 8 років

Кримінальний суд міста Лілля (Франція) виніс вирок дев'яти українським морякам, яких звинувачували у перевезенні венесуельського кокаїну в 2015 році. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК-Україна.

Повідомляється, що моряки отримали терміни від 5 до 8 років. Начальники екіпажу - грузинський капітан, а також громадянин Туреччини і ще один українець пізніше повинні з'явитися перед спеціальним судом присяжних. Відзначається, що моряків також засудили до штрафу в розмірі 75 млн євро.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року патрульний катер виявив вантажне судно під молдавським прапором біля берегів Па-де-Кале. По рації капітан "Карибської пальми" (Carib Palm) повідомив французькій владі, що він слідував з колумбійського міста Картахени в польське місто Гданськ на ремонт. Під час перевірки правоохоронці знайшли на кораблі схованку, в якій було 2,3 тонни кокаїну.

На борту судна знаходилися дев'ять українських моряків, які запевнили, що перевезли цей величезний запас кокаїну під загрозою. Попри це, суд засудив їх не тільки до термінів, а й до штрафу. Для всіх засуджених, крім одного, встановлено довічну заборону на відвідування Франції.

Читайте також: Зі звільненими з полону моряками працюють психологи та капелани