Події
11 вересня 2019
НАБУ відкрило провадження стосовно Клімкіна та Порошенка
Відомості внесли до ЄРДР після ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва.
news-image

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо п’ятого президента України Петра Порошенка та ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це повідомили у прес-службі НАБУ, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань після ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва.

Інформуємо, що ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва Вишняка М.В. від 15.08.2019 службову особу Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, зобов’язано внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, вчинене колишнім міністром закордонних справ України та колишнім Президентом України. У зв’язку з вищевикладеним детектив Національного бюро 23.08.2019 вніс відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі вищезазначеної ухвали Солом’янського районного суду м. Києва. Водночас надати більше інформації не виявляється можливим, у зв’язку з необхідністю збереження таємниці досудового розслідування згідно зі ст. 222 КПК України (Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування)", - йдеться в повідомленні НАБУ.
Читайте також: Зеленський позбавив Ар'єва та Герасимова вищих дипломатичних рангів