Події
16 вересня 2019
Український телеканал 112 програв суд щодо продовження ліцензії
Телеканал 112 програв справу в Шостому апеляційному суді Києва щодо продовження його цифрових ліцензій
news-image

Уже найближчим часом він може припинити мовлення, пише «Є!»  з посиланням на ua.news.

Як говориться у повідомленні на сайті каналу, після такого рішення суду слід очікувати позбавлення 112 ліцензії.

Із сьогоднішнього дня це рішення Апеляційного суду набирає чинності, і ми очікуємо найближчим часом розгляд Національною радою з питань телебачення і радіомовлення питання про продовження ліцензії телеканалу 112 Україна, і я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене всіма членами Нацради рішення про відмову продовження цих ліцензій буде ухвалене регулятором

Сметана вважає, що засідання Нацради щодо ліцензій телеканалу може відбутися 19 або 26 вересня. Також юрист заявив, що рішення суду підтвердило чутки, які циркулювали у ЗМІ, що на суддів чинився тиск з Банкової.

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо телеканалу «112 Україна». За словами джерел видання theБабель, зробили це за заявою його колишнього (номінального) власника Андрія Подщіпкова, який недавно повернувся в Україну. В майбутньому майно каналу можуть заарештувати і передати новим власникам. А джерела theБабеля в правоохоронних органах і в оточенні колишнього керівництва каналу стверджують, що  за новим кримінальним провадженням щодо «112» стоїть глава Офісу президента Андрій Богдан. Його мета, нібито, отримати контроль над найбільш рейтинговим інформаційним каналом країни і вивести його зі сфери впливу близького друга Володимира Путіна Медведчука.

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента планують створити російськомовний канал для інформаційної боротьби «за уми» не лише на тимчасово окупованих територіях, а і в Росії та усьому світі.

Читайте також:Зеленський просить ОБСЄ чесно фіксувати порушення на Донбасі