Київ
17 вересня 2019
Вибори мера Києва можуть відбутися 8 грудня
Законопроєкт був поданий депутатами від фракції «Слуга народу» на чолі з головою комітету з питань місцевого самоврядування Андрієм Клочком.
news-image

У Верховну Раду подали законопроєкт про внесення змін у закон «Про столицю України — місто-герой Київ», згідно з яким дострокові вибори мера Києва пропонується провести 8 грудня, пише «Є!» з посиланням на TheБабель.

Відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, призначити позачергові вибори київського міського голови та депутатів Київської міської ради на неділю, 8 грудня 2019, та провести їх у порядку, визначеному Законом України «Про місцеві вибори» з урахуванням особливостей, визначених цим Законом», — сказано в тексті проєкту закону.

Законопроєкт був поданий депутатами від фракції «Слуга народу» на чолі з головою комітету з питань місцевого самоврядування Андрієм Клочком.

Згідно з документом, посада мера та голови Київміськдержадміністрації (КМДА) повинна бути розділена. Голову КМДА призначає і звільняє президент за поданням Кабінету міністрів.

Голова КМДА може давати згоду на призначення і звільнення керівників держпідприємств і територіальних органів міністерств Києва, брати участь у засіданнях Кабміну, погоджувати питання стосовно держустанов та підприємств Києва, а також має право оскаржити акти органів і посадових осіб місцевого самоврядування Києва та районів.

Читайте також:У КМДА назвали причину забруднення повітря в столиці