Політика
17 вересня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ: Нова влада влаштовує розправу над незалежними ЗМІ в Україні новими методами
Партія вимагає зупинити політичну вакханалію і розправу над свободою слова.
news-image

На сайті політичної партії опубліковано заяву щодо ситуації з телеканалом 112, пише «Є!».

Заява ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ:

Рішення Шостого апеляційного суду м.Києва про відмову телеканалу «112 Україна» в задоволенні апеляції - це продовження розправи над незалежними ЗМІ в Україні новими методами. Своїм швидким рішенням «сліпа феміда» відкрила шлях для анулювання Національною радою з питань телебачення і радіомовлення ліцензії на мовлення телеканалу «112 Україна». Суд став на сторону тих, хто поставив собі за мету знищити свободу слова в Україні", - йдеться у заяві.

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ змушена констатувати, що після зміни влади ситуація зі свободою слова в Україні залишилася критичної і погіршується.

Напади і терористичні атаки проти незалежних телеканалів правоохоронними органами не розслідуються. З боку контрольних і ревізійних органів зростає тиск на незалежні засоби масової інформації. В першу чергу це стосується Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який сьогодні з державного регулятора інформаційного ринку перетворений в політичного цензора і ката для свободи слова, - пишуть політики.
Сьогоднішнє рішення Шостого апеляційного суду м.Києва ми вважаємо упередженим і політично заангажованим. Після цього рішення не залишилося жодних сумнівів, що проти незалежних телевізійних каналів - «112 Україна», «NEWSONE», «ZIK» - почалася спланована політична кампанія на знищення. У цю антидемократичну кампанійщину виявилися втягнуті різні інститути державної влади, суди та представники правлячої політичної партії, - наголошують парламентарі.

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ вимагає зупинити політичну вакханалію і розправу над свободою слова. 

Ми звертаємося до представників посольств, представництв та моніторингових місій міжнародних організацій, міжнародних правозахисних і журналістських спільнот дати політичну оцінку ситуації, що виникла", - йде мова у заяві.

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ буде до кінця захищати демократичні права і свободи в Україні.

Ми готові надати всю можливу політичну і юридичну підтримку незалежним ЗМІ як в українських, так і в міжнародних судових інстанціях", - пишуть автори заяви.
Ми звертаємося до українських журналістів із закликом підтримати нашу боротьбу, захистити свободу слова і демократію в Україні. Якщо цю політичну атаку не зупинити, - процес згортання демократії в Україні стане незворотним. Тільки спільними зусиллями демократичних політичних сил, незалежних журналістів та українських громадян ми відстоїмо наші права і свободи. Боремося разом! Разом переможемо!", - підкреслюють політики.

Читайте також:Нацрада вирішила перевірити телеканал ZIK у всіх регіонах