Світ
18 вересня 2019
Зима може наступити дуже рано: в Європі прогнозують найсильніші морози за останні 30 років
У січні-лютому 2020 року температура буде найнижчою за останні 30 років.
news-image

В Європі, за довгостроковими прогнозами, у січні-лютому 2020 року температура буде найнижчою за останні 30 років, пише «Є!» з посиланням на Українські Новини.

Тим часом, на Європу вже насувається потужний циклон. Метеорологи з Великобританії досліджували переміщення повітряних потоків, які проходять над Європою над Північною Атлантикою зі сходу на захід і спрогнозували значне рясні опади снігу та зниження температури.

Цей холодний циклон вчені вже назвали "Монстр зі Сходу". Британці вже відчули його вплив у лютому 2019 року, коли в деяких регіонах Шотландії температура впала до -14°C, а пориви вітру досягли швидкості до 112 км/ч. У багатьох місцях Англії випало понад 50 см снігу, що викликала транспортний колапс.

Складна зима призвела до загибелі 17 людей, в тому числі однієї дитини. Синоптики впевнені, "Монстр зі Сходу" не пощадить Сполучене Королівство і в 2020 році. В Україні швидше за все будуть такі ж метеоумови, як у Великобританії.

Сибірські циклони кожну зиму проходять над нашою країною. Зима може наступити в цьому році дуже рано. Адже перший сніг вже випав у російському Норильську, розташованому за північним полярним колом. На думку метеорологів, така погода за Полярним колом в цей час року зустрічається раз на сім років.

Читайте також:Паралімпійська збірна України посіла 1-ше місце на чемпіонаті світу із плавання