Політика
20 вересня 2019
Путін - Медведчуку: Ви використовуєте наші добрі відносини, щоб захистити інтереси українців
Віктор Медведчук розповів, що саме він обговорював з президентом Росії в ході їхньої двосторонньої зустрічі у Владивостоці.
news-image

Голова Політради партії «Опозиційна платформа - За життя», народний депутат України Віктор Медведчук розповів, що саме він обговорював з президентом Росії Володимиром Путіним в ході їхньої двосторонньої зустрічі у Владивостоці.

Про це політик розповів в ефірі програми «Особистий формат» з Василем Головановим на телеканалі NewsOne, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії.

Володимир Путін вважає, що Віктор Медведчук використовує їх добрі стосунки, щоб реалізувати інтереси українців і української держави.

В ході цієї зустрічі пан Путін, даючи характеристику тих питань, які були предметом нашого обговорення з ним удвох, сказав: "Ви використовуєте наші добрі відносини і конвертуєте їх в реалізацію інтересів вашої країни і ваших людей "», - розповів Медведчук.

За словами політика, це об'єктивна оцінка того, «що ми обговорюємо і що робимо».

Віктор Медведчук нагадав: коли у 2017 році він публічно звертався до глави російської держави Володимира Путіна з проханням піти на поступки українській стороні, це було зроблено.

За словами парламентарія, це було пов'язано з тим, що колишня влада на чолі з Порошенком не хотіла погоджуватися на умови Донецька і Луганська, щоб провести обмін утримуваними особами між Києвом і непідконтрольною українській владі територією.

По наймасштабнішому обміну, який мав місце в грудні 2017 року, коли я навіть публічно звертався до пана Путіна з проханням піти на поступки Україні. Зверніть увагу: на поступки Україні! Тому що позиція тієї влади була наступною: "Ми готові обміняти в порядку звільнення людей, в яких зацікавлені представники Донецька та Луганська, але серед цих людей не буде тих, які залучаються за особливо тяжкі злочини і які вчинили злочини не на території, де проводилася антитерористична операція. А всіх інших ми можемо змінювати". Але коли ми вимагали, щоб звільнили з того боку, то вони звинувачувалися і в особливо тяжких злочинах, і у всіх інших гріхах», - додав Медведчук.

Нагадаємо, раніше голова Політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук зазначав, що, згідно з соціологічними дослідженнями, 70-75% українців вважають: заради миру Зеленський повинен вступити в прямий діалог з президентом Росії Путіним. Політик також акцентував увагу на тому, що для досягнення миру на Донбасі потрібно використовувати мінський майданчик і виконувати Мінські угоди.

Читайте також:Звільнення полонених - це і особистий внесок Медведчука, який доклав для обміну чимало зусиль, - Рабин Києва