Політика
21 вересня 2019
Українська делегація не братиме участі в осінній сесії ПАРЄ
Осіння сесія ПАРЕ відбудеться у Страсбурзі з 30 вересня по 4 жовтня
news-image

Українська делегація не братиме участі в осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко написав у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Найскладнішим сьогодні є питання ПАРЄ. Не маючи іншої нагоди реагування на порушення цією організацією власних принципів, і зіштовхнувшись з достатньо відвертим ігнорування її інтересів, Україна наразі утримається від відрядження своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ, - повідомив він.

 Яременко додав, що народні депутати мають намір проводити консультації з представниками інших країн-членів Ради Європи щодо плану повернення довіри до ПАРЄ. 

Натомість зосередимось на підготовці нашої делегації та проведенні консультацій з іншими державами членами РЄ з метою вироблення плану повернення довіри до ПАРЄ. Цей підхід підтримала переважна більшість фракцій українського парламенту, - зазначив він.

17 вересня у Верховній Раді сформували новий склад української делегації в ПАРЄ. Головою делегації стала народний депутат від "Слуги народу" Єлизавета Ясько. Першим заступником голови делегації обрали депутат від «Батьківщини» Сергія Соболєва. Осіння сесія ПАРЕ відбудеться у Страсбурзі з 30 вересня по 4 жовтня.

Читайте також: У Раді сформували новий склад української делегації в ПАРЄ