Суспільство
22 лютого 2015
У Франції вручили премії "Сезар"
news-image

У Парижі відбулася церемонія вручення французького аналога "Оскара" - премії "Сезар". Абсолютним лідером за кількістю завойованих нагород стала картина з Мавританії під назвою "Тімбукту".

Кінострічка, постановником якого став Абдеррахман Сиссако, розповідає про невелику сім'ю, яка мирно живе в місті Тімбукту. Але коли до влади приходять релігійні фанатики, життя простих людей перетворюється в пекло.

У загальному проект був удостоєний семи нагород з восьми, на які він претендував, в тому числі в номінаціях "кращий фільм", "кращий режисер", "краща музика", "краща операторська робота", "кращий оригінальний сценарій" і інше.

У головних акторських номінаціях перемогу здобули П'єр Ніні ("Ів Сен Лоран") і Адель Енель ("Винищувачі"). "Сезар" за роль другого плану дісталася Крістен Стюарт, яка зіграла в картині "Зильс-Марія". Примітно, що вона стала першою чорношкірою акторкою, яка була удостоєна цієї премії.

Почесну нагороду французької Кіноакадемії отримав знаменитий голлівудський актор Шон Пенн. Беручи з рук ведучої церемонії Маріон Котійяр, актор сказав зі сцени, що "французький кінематограф є притулком, в якому можна сховатися від комерційного голлівудського кіно".

Читайте також: Статуя «Оскара», яка нюхає кокаїн встановлена в Голлівуді