Політика
23 вересня 2019
Медведчук розкритикував ідею прем'єр-міністра Гончарука з'єднати Чорне і Балтійське моря
Олексій Гончарук заявив про необхідність «спробувати з'єднати водним шляхом Балтійське і Чорне море».
news-image

«Пора припинити показуху»: Медведчук розкритикував ідею Гончарука прорити канал до Балтійського моря

Голова політради партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Віктор Медведчук розкритикував ідею прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з'єднати каналом Чорне і Балтійське моря. Про це повідомляє офіційний сайт політичної сили, пише «Є!».

По абсурдності і фантастичності ідея каналу Чорне-Балтійське море затьмарює відкинутий Hyperloop. Те, що подібні ідеї озвучуються на міжнародному форумі, на якому присутні відомі зарубіжні політики і представники бізнесу, - ганьба для уряду і прем'єра», - заявив політик.

Нагадаємо, що на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві глава Кабміну Олексій Гончарук заявив про необхідність «спробувати з'єднати водним шляхом Балтійське і Чорне море». За словами Медведчука, цей проект виник в Європі кілька років тому, проте, в нього відмовилися інвестувати через невиправдано високі витрати на його реалізацію.

Ідея не нова. Ще в 2013 році було підраховано, що на її реалізацію буде потрібно понад 12 млрд євро! Через дорожнечу проект вже відмовилися фінансувати в ЄС», - підкреслив опозиціонер.

Медведчук також навів цитату міністра інфраструктури Владислава Криклій, в якій той заявив, що ідея з каналом спливла, бо уряд хотів показати «грандіозний проект» і його «підсунули прем'єр-міністру, у якого немає часу вникати в деталі».

Чи потрібен Україні прем'єр, що не вникає в деталі? Пора вже припинити займатися показухою і надуванням щік», - підсумував Віктор Медведчук.

Читайте також:ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ заявила про політичні переслідування з боку влади