Події
24 вересня 2019
Янукович готується повернутися в Україну - адвокат
За словами адвоката, "захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість перебування експрезидента на Батьківщині".
news-image

Адвокат Віталій Сердюк заявив, що експрезидент-втікач Віктор Янукович готується повернутися в Україну, Про це адвокат сказав після засідання в Апеляційному суді Києва, передає «Є!» із посиланням на theБабель.

Він наразі перебуває на території Російської Федерації тимчасово. І захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість його перебування на Батьківщині. Основні завдання, поставлені клієнтом, – це забезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту – зараз виконуються», — сказав Сердюк.
 

Генеральна прокуратура у свою чергу заявила, що вважає вирок Януковичу обґрунтованим.

Позиція сторони обвинувачення – незмінна, ми впевнені у своїй перемозі, бо ми впевнені, що вирок Оболонського райсуду міста Києва – вмотивований та законний», — заявив прокурор ГПУ Руслан Кравченко.

24 січня Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді і в пособництві у веденні агресивної війни.

У середині червня Апеляційний суд Києва почав розглядати скарги адвокатів колишнього президента-втікача Віктора Януковича на вирок Оболонського райсуду Києва, згідно з яким він був засуджений до 13 років позбавлення волі.