Економіка та бізнес
24 вересня 2019
Зеленський підписав закон про зменшення тиску на бізнес
Документ вводить більш гуманну модель відповідальності за ухилення від сплати податків, а також зменшує адміністративний тиск на бізнес в Україні.
news-image

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення тиску на бізнес. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента, передають Українські Новини, пише «Є!».

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес" №101-ІХ", - сказано в ньому.

Верховна Рада прийняла закон 18 вересня. Закон, зокрема, виключає з Кримінального кодексу ст. 205 про фіктивне підприємництво, яке є інструментом зловживань з боку правоохоронних органів.

Зазначається, що таким чином документ вводить більш гуманну модель відповідальності за ухилення від сплати податків, а також зменшує адміністративний тиск на бізнес в Україні.

Очікується, що після відмови від карального контролю за ухилення від сплати податків зробить більш сприятливе середовище для підприємців.

Читайте також:Ринок землі відкриють із 1 жовтня 2020 року - прем'єр Гончарук