Події
26 вересня 2019
Трамп наказав Пенсу скасувати візит на інавгурацію Зеленського – текст скарги
Замість віцепрезидента американську делегацію очолив міністр енергетики Рік Перрі.
news-image

Президент США Дональд Трамп розпорядився, щоб віцепрезидент Майк Пенс скасував планований візит на інавгурацію Володимира Зеленського.

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться у тексті розсекреченої сьогодні скарги неназваного співробітника американських спецслужб, пише «Є!».

Інформатор вирішив у своїй скарзі повідомити про цей факт, оскільки, на його думку, це може бути пов’язано з загальними зусиллями по тиску на керівництво України.

Я дізнався від американських чиновників, що 14 травня чи близько того президент проінструктував віцепрезидента Пенса скасувати його заплановану подорож до України на інавгурацію Зеленського 20 травня", - йдеться у скарзі.
 
Замість віцепрезидента американську делегацію очолив міністр енергетики Рік Перрі.

Як зазначив співробітник спецслужб, таким чином Трамп нібито хотів показати, що він не хоче зустрічатися з Зеленським, доки не побачив, яку лінію поведінки обере український президент.

Нагадаємо, у травні перед інавгурацією нового президента тодішній глава МЗС Павло Клімкін говорив про можливий візит віцепрезидента США.

Як повідомлялося, Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив розсекречену скаргу неназваного співробітника американських спецслужб щодо порушень під час телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Високопосадовці Білого дому намагалися закрити доступ до стенограми телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також:Китай чекає на Зеленського з офіційним візитом