Економіка та бізнес
30 вересня 2019
Долар на мінімумі чотирьох років: скільки сьогодні коштує валюта
З початку вересня гривня зміцнилася до долара США на 4,6%.
news-image

Гривня за офіційним курсом знову оновила чотирирічний максимум - 24,08 грн/дол. Враховуючи встановлений офіційний курс, з початку вересня гривня зміцнилася до долара США на 4,6%, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Національний банк України на понеділок, 30 вересня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 24,08 грн/дол., що є максимальним значенням за період з січня 2016 року, або майже за 4 роки.

Враховуючи встановлений офіційний курс, з початку вересня гривня зміцнилася до долара США на 4,6%. Офіційний курс євро на понеділок встановлений на рівні 26,33 грн/євро.

За інформацією дилерів комерційних банків, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України 27 вересня до закриття торгів встановилися на рівні 24,10/24,13 грн/дол., до євро - на рівні 26,35/26,38 грн/євро.

Як пояснили в Нацбанку, гривня зміцнюється на тлі здешевлення імпорту нафти і газу за одночасно сприятливих умов для експорту нашої країни. Крім того, продовжується зростання ІТ-галузі, а нерезиденти викуповують значні обсяги гривневих державних цінних паперів. Заступник голови правління Сітібанку Владислав Сочинський в коментарі УНІАН висловив думку, що ситуація на валютному ринку України залишиться сприятливою в найближчі місяці, і ціна на долар може опуститися нижче позначки в 24 гривні вже наступного тижня.

Читайте також:Медведчук: Рівень бідності в Україні можна знизити лише економічним зростанням