Події
4 жовтня 2019
Пристайко анонсував масштабний обмін полоненими наступного тижня
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що наступного тижня (7-13 жовтня) має відбутися масштабний обмін полоненими.
news-image

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що наступного тижня (7-13 жовтня) має відбутися масштабний обмін полоненими.

Про це Пристайко сказав в ефірі програми "Право на владу", пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Найближчим часом, я сподіваюсь, це буквально наступного тижня, ми плануємо ще більш масштабний обмін", - сказав Пристайко.

Міністр також назвав погодження "формули Штайнмаєра", підписаної в Мінську, "спробою дотягнутися до народу за лінією дотику".

Час від часу ми жартуємо, що це "план Зеленського". У загальних рисах - це спроба дотягнутися до народу, який залишився за лінією дотику, відновити мости, припинити стріляти, розвести війська, почати виплачувати в повному обсязі пенсії, повернути бранців, які сидять за ґратами в Росії, окупованому Криму, на непідконтрольному Донбасі", - сказав Пристайко.

Нагадаємо, 7 вересня у рамках обміну з російського ув'язнення повернулися 35 українців, у тому числі 24 полонених моряки, захоплених Росією біля Керченської протоки, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Павло Гриб та інші політв'язні.

Читайте також:Помічник президента: Не всі в Україні хотіли обміну утримуваними