Один з найбільших в Україні металургійних комбінатів зупиняє виробництво
Персонал зупинених цехів та підрозділів буде переведено на 2/3 заробітної плати
news-image

В умовах глобальної кризи на ринку металопродукції, зниження показників рентабельності і нестачі оборотних коштів Дніпровський меткомбінат змушений тимчасово призупинити частину основних виробничих потужностей.

Про це повідомляє прес-служба підприємства, інформує «Є!», з посиланням на Ukraine News.

В повідомленні уточнюється, що з метою скорочення поточних витрат комбінату, а також збереження робочих місць адміністрацією підприємства прийнято рішення не вводити в роботу зупинені раніше на ремонти ДП-9, ДП-12 - в доменному цеху, кисневий конвертор №1, МНЛЗ-3 - в конвертерному. Персонал, який обслуговує дані виробничі дільниці, частково переходить на допоміжні роботи, частково виводиться в простій.

При цьому сайт Кам'янського "Кстати" з посиланням на власні джерела повідомляє, що сьогодні зранку генеральний директор ДМК Олександр Подкоритов оголосив про зупинку підприємства. За його словами будуть зупинені сталеливарний та прокатний переділи. 

Доменний цех буде виробляти чушковий чавун, але на сьогоднішній день він знаходиться у власності Дніпровського КХЗ, — повідомляють журналісти з Кам’янського.

Персонал зупинених цехів та підрозділів буде переведено на 2/3 заробітної плати.

Довідка. Публічне акціонерне товариство «Дніпровський МК» — одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України, спеціалізується на виробництві чавуну, сталі, прокату. На комбінаті працює близько 9500 осіб. Розташовано в місті Кам'янське.
За підсумками 2018 року тут вироблено 2,4 млн тонн металопродукції.

Формальним власником ДМК є корпорація Індустріальний союз Донбасу. Але з 2017 року менеджмент підприємства — вихідці з Групи Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинскього. Постачання сировини та збут готової продукції йде через структури Метінвеста.

Читайте також: У Раді створили об’єднання «за ФОПів» та обіцяють захищати спрощену систему оподаткування