Війна
7 жовтня 2019
Жителі селища Золоте-4 звертаються до президента із закликом не відводити війська з позицій
Жителі Золотого-4 не хочуть у «сіру зону» і просять Зеленського не відводити війська
news-image

Мирні жителі селища Золоте-4 звертаються до президента України Володимира Зеленського із закликом не відводити підрозділи Збройних сил України з позицій, які вони нині займають, пише «Є!»  з посиланням на Radiosvoboda.          

Текст звернення наразі підписали понад 50 людей (із загальної чисельності близько півтисячі), збирання підписів триває. Це звернення в мережі Facebook оприлюднила волонтерка Наталя Воронкова.

Жителі селища, яке адміністративно є частиною міста Золоте, наголошують, що:

Такі відведення підрозділів ЗСУ призводили лише до погіршення становища місцевих мешканців: місце проживання перетворюється у «сіру зону», де життя людини нічого не варте, ЗС України – гарантія безпеки нашого життя»

У коментарі для Радіо Свобода Воронкова повідомила, що місцеві люди бояться опинитись у «сірій зоні», яку місцеві мешканці називають «небезпечною», оскільки офіційно такі зони ніким не контрольовані.

Про початок із 7 жовтня розведення сил і засобів біля Петрівського Донецької області та Золотого-4 Луганської області домовилися 1 жовтня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України.

Читайте також:Спікер запевнив, що при підготовці закону про «особливий статус» жодна «червона лінія» перейдена не буде