Резонанс
7 жовтня 2019
Справа Пашинського знову зацікавила правоохоронні органи
ДБР просить суд заарештувати Пашинського без права внесення застави
news-image

Справа стосується скандалу зі стріляниною у 2016 році. Держбюро розслідувань (ДБР) просить суд взяти під варту без альтернативи застави колишнього депутата Верховної Ради Сергія Пашинського у справі про стрілянину у В'ячеслава Хімікуса, пише «Є!»  з посиланням на 112.ua.           

Внесли клопотання про тримання під вартою, без альтернативи застави", - сказав співрозмовник.

За його словами, суд розгляне запобіжний захід у понеділок.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року під Києвом біля села Хлепча під час конфлікту на дорозі колишній нардеп Пашинський вистрілив з нагородного пістолета в ногу жителю Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Влітку 2017 року Генеральна прокуратура України не побачила складу злочину в діях Сергія Пашинського і закрила кримінальну справу проти нього. У ГПУ вирішили, що він діяв у межах необхідної самооборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Натомість дії другого учасника подій Хімікуса було визнано "суспільно небезпечними".

У листопаді 2018 року поліція вручила Хімікусу підозру в злочині, передбаченому статтею 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство"), максимальне покарання за який - від трьох до семи років позбавлення волі.

Нещодавно з посиланням на дані юриста Андрія Портнова повідомлялося, що Генеральна прокуратура України поновила кримінальне провадження проти Пашинського.

Читайте також:«Це помста»: Пашинський прокоментував оголошення йому підозри