В Україні хочуть ввести новий податок, який буде стягуватися при проведенні валютно-обмінних операцій
У "Слузі народу" хочуть ввести податок на операції з готівковим обміном валют
news-image

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у Верховній Раді  законопроекті №2208. Також роз'яснення до нього дав на своїй сторінці Facebook, пише «Є!» 

Нардеп пропонує обкласти податком у 1% всі валютно-обмінні операції в готівковій формі. У пояснювальній записці Дубінський звертає увагу, що в скандинавських країнах рівень залученості дітей в різні спортивні заходи та секції досягає 85%. При цьому, згідно з профільною урядовою програмою, до 2020 року в нашій країні цей показник повинен досягти всього 13%.        

За словами нардепа при введенні чека з кожної касової операції (законопроект 1053-1) + жорсткі санкції через його не видачу (1073-1) - потрібно створювати стимули для обміну валют в безготівковій формі.

Тобто, якщо валюта розміщується на поточному / картковому / віртуальному рахунку - обмін проводиться без комісії.

Якщо ж обмін йде в готівковій формі - платите податки в бюджет. На розвиток спорту.

Тому що готівкова валюта в країні, в основному, з'являється з тіньової економіки і хабарів.

Дубинський вважає, що ми боремося за легалізацію тіньової економіки і прозорість усіх фінансових операцій, в тому числі, нелегальних обмінників, тому варто переводити готівковий валютний обмін «в білу». Щоб валюта потрапляла в банки, і не підписувала сірий готівковий оборот і валютних спекулянтів.

Депутат вважає, що кожен підприємець, який працює з офшорною кампанією, повинен принести довідку про її кінцевого бенефіціара. На думку нардепа новий збір допоможе виправити такий стан справ. Крім того, він буде стимулювати людей відмовлятися від готівки. Оскільки податок, згідно з його задумом, не буде застосовуватися до безготівковими операціями.

Читайте також:«Зелений» проб'є психологічну позначку: прогноз курсу долара