Політика
8 жовтня 2019
Лукашенко вважає, що Зеленського залишили сам на сам із важким тягарем
Політик заявив, що побачив деякий прогрес у вирішенні конфлікту в Україні.
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко побачив деякий прогрес у вирішенні конфлікту в Україні, але разом з тим закликав країни Європи приймати більш активні і дієві заходи, щоб зупинити війну. Про це Лукашенко заявив 8 жовтня на міжнародній конференції "Європейська безпека: відійти від краю прірви", передає «Є!» із посиланням на сайт президента Білорусі.
Олександр Лукашенко переконаний, що здатність врегулювати конфлікт в Україні - важливий тест для країн Європи. 

Це лакмусовий папірець. Якщо ми можемо щось, давайте в нашому будинку розберемося і розв'яжемо цю проблему. Український конфлікт - це не просто нам виклик, він вимагає рішення. Якщо ми його вирішимо, значить, ми на щось здатні. Якщо ні - будемо збиратися, розмовляти, - сказав політик. - Але толку буде мало".


Він нагадав, що недавно відвідав Житомир, де проходив черговий білорусько-український форум регіонів.

З Президентом Володимиром Зеленським ми мали ґрунтовну розмову щодо широкого кола тем. Я відчув, що президент України - людина справжня, міцна, патріот своєї батьківщини. Нормальний, розумний політик, який хоче розв'язати європейську проблему, яка дісталася йому у спадок. Він готовий до важких рішень для досягнення миру. І ми його в цьому підтримуємо", - розповів Олександр Лукашенко.

Він зазначив, що у Білорусі раді, що в процесі вирішення конфлікту з'являється прогрес, зокрема, здійснено обмін затриманими особами, прийняті деякі рішення в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи.

Але якщо хтось думає, що крига скресла, - ні. Вона не зрушила і не зрушить, якщо ми не підштовхнемо процес", - переконаний президент Білорусі.

 

Чому? Тому що ми Зеленського, якого завантажили цим важким тягарем, не його проблемами, залишили сам на сам з цими проблемами, - продовжив Лукашенко. - Бачите, що відбувається в Києві? Там певні сили використовують цей процес, щоб взагалі придавити нову владу і нового президента. І Європа мовчить (ви знаєте, про кого я говорю) - ні зі Сходу, ні з Заходу. Тільки камені кидають на адресу цієї молодої людини. Кожен у власних інтересах".
Читайте також: Лукашенко каже, що президентство Зеленського його обнадіює