Політика
8 жовтня 2019
«Тепер для проведення обшуку в народного депутата не потрібен дозвіл парламенту», - Галина Янченко
До парламенту направлено комплексний законопроект, який внесе відповідні зміни у законодавство.
news-image

Після прийняття Закону про скасування депутатської недоторканності необхідно привести решту законодавства у відповідність до змін у Конституції. Для цього необхідно змінити не лише Кримінально-процесуальний кодекс, а й два інших закони: "Про Статус народного депутата України" і "Про регламент Верховної Ради України". Про це повідомила у Фейсбуці нардеп від партії "Слуга народу", заступниця голови комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Галина Янченко, передає «Є!»

Вона зазначила, що для цього у фракції "Слуга народу" був розроблений комплексний законопроект, який внесе зміни в усі три документи відразу. Сьогодні законопроект було направлено на реєстрацію до парламенту.

Інформацію не треба буде виловлювати правками до кожного окремого закону – все зібрано в одному документі. Він передбачає, що тепер для проведення обшуку в народного депутата не потрібен дозвіл парламенту. Це можна зробити за санкцією Генерального прокурора", - написала Галина Янченко.

Депутатка підкреслила, що питання притягнення депутатів до відповідальності переходить з Верховної Ради до правоохоронних органів.

Тепер долю депутата будуть вирішувати слідчі і прокурори, а не його друзі, колеги і однопартійці", - наголосила Галина Янченко.

Вона уточнила, що під законопроектом підписалось майже півсотні депутатів із фракції "Слуга Народу".

Нагадаємо, 3 вересня 2019 року Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності. Відповідні зміни до Конституції вступлять в силу з 1 січня 2020 року.

Читайте також: Вадим Трюхан: «Вікно можливостей по Донбасу зачинилось»