Чистий комісійний дохід «ПриватБанку» за дев'ять місяців 2019 року склав 13,3 млрд грн
У "ПриватБанку" заявили про абсолютний рекорд по прибутку для всієї банківської системи України
news-image

"ПриватБанк" збільшив чистий прибуток до 27,4 млрд грн за підсумками дев'яти місяців 2019 року, повідомила 9 жовтня прес-служба фінустанови, пише «Є!»  з посиланням на Гордон.  

"ПриватБанк" збільшив чистий прибуток за результатами роботи за дев'ять місяців 2019 року до 27,4 млрд грн, що стало новим абсолютним рекордом для банку і всієї банківської системи України. Як повідомив голова правління "ПриватБанку" Петро Крумханзл, чистий комісійний дохід банку за дев'ять місяців 2019 року становить 13,3 млрд грн, чистий процентний дохід становить 14,7 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Чистий прибуток банку за січень - вересень 2019 року зросла більш ніж в п'ять разів - з 5,093 млрд грн за аналогічний період 2018 року.

Чистий прибуток банку в січні - червні 2019 року склала 18,3 млрд грн, що в 2,7 рази більше в порівнянні з відповідним періодом 2018 роки (6,9 млрд грн).

"ПриватБанк" - найбільший комерційний банк в Україні -  був націоналізований 19 грудня 2016 року .

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва  задовольнив позов колишнього співвласника "Приватбанку" , бізнесмена Ігоря Коломойського  до НБУ і Кабміну про незаконність націоналізації "ПриватБанку". У Міністерстві фінансів і Нацбанку говорили, що оскаржать це рішення. В НБУ заявляли в серпні 2019 року, що українські суди  розглядають щонайменше 270 справ , які пов'язані з діяльністю "ПриватБанку".

Коломойський говорив, що після виборів президента України  сподівається отримати компенсацію  у зв'язку з націоналізацією "ПриватБанку" "в тому чи іншому вигляді". Він також сказав, що не збирається повертати банк у власність, але  хоче повернути $ 2 млрд  його капіталу.

13 вересня бізнесмен назвав повернення акцій на суму 60 млрд грн  однією з умов  для підписання з державою  дружнього врегулювання спору  про націоналізацію "ПриватБанку".

Читайте також:Гончарук розповів, як уряд боротиметься з бідністю