Світ
12 жовтня 2019
У США почали розслідування діяльності адвоката Трампа в Україні
У США проти адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані ведеться розслідування про лобізм
news-image

За даними NYT, розслідування стосується діяльності Рудольфа Джуліані

У США проти адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані ведеться розслідування про лобізм. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на rbc.ua.

Повідомляється, що федеральних прокурорів Манхеттена зацікавило, чи не порушив Джуліані закон про лобізм в ході своєї роботи в Україні. Зокрема, вони вивчають його спроби підірвати вплив колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

Газета уточнює, що розслідування пов'язане зі справою проти двох помічників Джуліані, яких заарештували цього тижня за звинуваченням у фінансових злочинах. Мова йде про Льва Парнаса і Ігоря Фрумане, яких звинуватили в порушенні правил фінансування виборчої компанії Трампа. Також Парнасу і Фруману інкримінують незаконні пожертвування конгресмену, чиєю допомогою вони хотіли заручитися для зміщення Йованович.

Джуліані заперечує всі звинувачення, але визнає, що він і його помічники працювали разом з українськими прокурорами. Зокрема, вони збирали потенційно небезпечну інформацію про Йованович, колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера, а також ряді інших осіб.

Видання пише, щоб заподіяти шкоду Йованович і іншим "цілям Трампа", Джуліані передав матеріали нікому чиновнику і колумністу, який підтримує Трампа.

Читайте також: Трамп заявив, що публікація стенограми його розмови із Зеленським заскочила демократів зненацька